Trädfällning Uppsala – tips och råd 

Har du ett träd som ser sjukt eller dött ut på din tomt i Uppsala? Har du ett träd som du vill fälla för att göra plats för en byggnation på din tomt – eller har du ett träd som blockerar morgonsolen på din veranda? 

Det kan finnas en massa olika skäl till varför man vill genomföra en trädfällning i Uppsala och här nedan tänkte vi ge dig tips, råd och information om hur du ska ta dig an detta projekt. Enligt följande: 

  • Tillstånd? Normalt så kan man som privat villaägare utgå från att man har rätt att genomföra en trädfällning i Uppsala på sin egen tomt. Undantag finns emellertid. Handlar det om ett område inom detaljplan så kan det komma att krävas ett marklov innan en trädfällning kan ske. Vårt råd är att man alltid kontaktar kommunen innan man sätter igång. En annan rekommendation är att man även informerar grannarna om en planerad trädfällning. Inte för att du måste, utan för att det alltid är bra att skapa en dialog. Trädet i fråga kan även påverka dem, eller hur? 
  • Professionell hjälp – ett måste. En trädfällning i Uppsala innebär enorma risker. Årligen så sker en massa onödiga olyckor i samband med att träd ska fällas. Olyckor där man gör sig illa på sågen, olyckor där grenar faller ner över en person – eller olyckor där trädet rasar över hus, elledningar, bilar eller annan egendom. Vårt råd är att man alltid anlitar en arborist för en trädfällning i Uppsala. Det innebär att projektet sker med en gedigen riskbedömning och där metoden anpassas efter situationen. I vissa fall kan exempelvis en trädfällning ske genom sektions-kapning snarare än genom ett enda snitt. Och: ibland kan det också räcka med att trädet beskärs snarare än att en trädfällning sker. Det är vanligt i samband med att man bara vill ha mer sol på en uteplats.