Höj utgångspriset på din bostad

Går du i säljtankar? Enklare renoveringar kan vara väl investerade pengar precis innan en bostadsförsäljning. Genom att fräscha upp din lägenhet genom några väl valda insatser kan du höja både utgångspriset och slutpriset på din lägenhet. Vi tipsar om vad du skall fokusera på när du gör en lägenhetsrenovering i Stockholm.

Måla om väggar och skåp

Att måla om sina väggar är ett klassiskt trick för att få lägenheten mer attraktiv. Pasteller och ljusa färgtoner är det som brukar rekommenderas eftersom det får rummen att se större ut. Kalla färger gör dessutom att väggarna ser ut att dra sig bakåt. Speciellt i hallen är det viktigt att ha det ljust eftersom den oftast känns extra belamrad och trång under visningarna. 

Även köksskåpen kan med fördela målas eller lackas om, de blir ganska snabbt slitna av daglig användning. Efter en sväng till målerifirman är de som nya!

Slipa och lacka golv

Många äldre lägenheter i Stockholm har vackra massiva trägolv. Dessa golv blir som nya om man slipar dem och ger dem en ny ytbehandling. Fiskbensparkett är mycket kostsamt att lägga in nytt och väldigt eftertraktat. En sådan detalj kan vara avgörande för någons lägenhetsköp. Ta hand om dina golv och det kommer med all säkerhet ge god avkastning. 

En fungerande eldstad

Om det finns en eldstad i er lägenhet som av någon anledning inte är användarduglig så ta reda på vad du kan göra för att få den att fungera igen. Kakelugnen eller den öppna spisen kanske bara behöver lite enklare tätningar för att få användas igen?

En fungerande öppen spis är ett värdefullt säljargument och många mäklare säger just det att säljare ger upp för lätt när det kommer till att ta tag och restaurera den här typen av tillgångar. 

Gör punktinsatser där det behövs

Har det gått en flisa ur handfatet? Är det en spricka i toalettstolen? Ser köksbänkarna slitna och tråkiga ut? Byt ut det som är trasigt eller slitet. Att byta ut viss badrumsinredning eller installera nya köksbänkar behöver inte vara så dyrt. Den typen av punkinstatser kan lyfta hela rummet och göra att helheten känns fräschare och finare. 

Satsa på lampor och ljus

För att få din lägenhet att se större ut skall du satsa på ljus. Se till att ha lampor som belyser alla olika vinklar och hörn. De flesta lever inte med att ha alla lampor tända hela tiden på det sättet, det är mer för fotografering och visning. Precis som med färg är det viktigaste att hallen är ordentligt upplyst.