Dags för tonåringen att köra iväg?

När det är dags att ta körkort är det en hel del som krävs. Det krävs engagemang av den som ska lära sig och det krävs kunskap av handledaren. Men framförallt krävs det en stor portion lugn.

Att hjälpa någon att ta körkort kräver mycket av handledaren. Att övningsköra är någonting man behöver göra i mängder. Men det är inte bara mängden som räknas utan även kvaliteten på den. Många gör tappra försök att övningsköra med sina barn, många ger också upp hoppet där. Att det blir dispyter mellan en tonåring och dennes föräldrar är inget ovanligt alls. En tonåring ska ju bråka med sina föräldrar och slå sig loss. Så är det bara. Men när man sätter en tonåring med sin mamma eller pappa i en bil … Ja, då kan dispyterna dugga väldigt tätt.

Skippa svettattacken!

Om man bara sitter och bråkar i bilen, kommer man ingen vart. Kanske är det då bättre att överväga en körskola? Då får din tonåring tillgång till en kunnig och erfaren körskolelärare. Med en vuxen som inte är förälder, blir tonåringen helt plötsligt som ett fromt lamm. Hen lyssnar noggrant och gör precis vad läraren säger. Glöm inte bort att detta inte är ditt fel, det bara är så! Se istället fram emot att slippa svettattacker och psykbryt. Möt upp din avkomma efter körlektionen och ta en mysig fika istället. Kanske kan du då hjälpa till att plugga teorin? Den delen brukar inte ge upphov till fullt lika stressfulla moment.