HLR-utbildning Stockholm – anmäl företaget idag

Många har en bild av sig själv som inte riktigt överensstämmer med verkligheten. De flesta tänker sig att man agerar direkt om någon gör sig illa: man är beredd att bli hjälte och man kommer att lita på sin instinkt. Riktigt så är det inte. Många vågar inte agera och tyvärr så ser man även att många inte alls har en aning om hur man ska göra. Genom en HLR-utbildning i Stockholm så skaffar man sig både mod att agera och kunskap i att agera rätt. 

Vet du hur du ska agera om en person drabbas av exempelvis plötsligt hjärtstopp? Det du först och främst ska veta är att du kan rädda liv bara genom att göra någonting. Det sämsta man kan göra är att inte agera överhuvudtaget. Att kunna ge hjärt- och lungräddning däremot – det är något som definitivt kan göra skillnaden mellan liv och död. I Sverige så ser man att det – bortsett från inne på sjukhus – dagligen sker 25 olyckor med plötsligt hjärtstopp. Det handlar alltså om att det varje dag faller ihop 25 stycken människor – i alla åldrar – som en följd av att hjärtat stannar. 

Oddsen ser redan på förhand ganska dåliga ut och får man inte snabb hjälp så minskar chanserna till överlevnad radikalt. Att du som exempelvis förbipasserande kan HLR är något som kraftigt förbättrar oddsen för den drabbade. Den HLR du utför gör att alla muskler och alla organ inne i kroppen får syre. Du räddar inte livet direkt – men din insats kommer att göra att chanserna till överlevnad och ett normalt liv i efterhand ökar radikalt. 

En HLR-utbildning i Stockholm räddar liv 

I jämförelse med många andra länder ligger Sverige efter gällande HLR-utbildning. I exempelvis Danmark så finns krav att man ska kunna detta om man vill ha ett körkort. I vårt land så måste vi själva ta ansvar för att tillgodose oss kunskaperna om HLR. Detta innebär att den enskilda individen i vuxen ålder på egen hand måste söka sig till en HLR-utbildning i Stockholm och hitta en lämplig tid för detta. Vilket sällan sker. 

Här kan emellertid en annan möjlighet vara en bättre lösning och detta i form av att företag, myndigheter, organisationer och idrottsföreningar tar ett ansvar i att boka in utbildare inom HLR som besöker arbetsplatsen, lokalerna eller idrottsanläggningen. Vilket också fler och fler gör idag. 

Att genomföra en HLR-utbildning tar inte särskilt lång tid, det kostar inte så mycket pengar och det ger dessutom en möjlighet till teambuilding. Man lär känna sina kollegor bättre och man lär sig att arbeta tillsammans. Med tanke på att det handlar om många fall varje år – runt 10.000 – av plötsligt hjärtstopp så kan kunskapen man tillskansar sig vara den som slutligen också räddar livet på en kollega. Man vet aldrig när olyckan är framme och vem som drabbas. Klart står att en kunskap om HLR är det som, i de flesta fall, är den som kan rädda ett liv. Vågar du riskera att hamna i en situation där du inte vet hur du ska gå tillväga?